Onze klanten waarderen ons met gemiddeld 4,8 van de 5 sterren!
4.5/5

Zo ga je met een gerust hart op vakantie

Wat is het fijnste om mee te nemen als je op camperreis gaat? Een stressloos hoofd. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want blij zijn we wel als we op vakantie gaan, maar voor veel mensen gaat het met veel geregel en gedoe en dus stress gepaard”. Is alles thuis wel goed schoon? Kom je na je vakantie in een heerlijk fris huis. En wat mijn oma vroeger had, dan riep ze voor de tent ineens: ‘Oh jee, heb ik het gasfornuis wel goed dichtgedraaid?’ Heel herkenbaar denk ik. Dat ze met gekromde tenen op hun bestemming aankomen. Maak daarom een lijstje voor jezelf dat je van tevoren goed kunt checken en afstrepen. Ik denk alvast mee met het lijstje.”

Lakens afhalen, post weg laten halen
Haal de lakens van het bed, was en droog ze alvast, maar laat het matras lekker luchten. Als je terugkomt, ga je in een heerlijk fris bed liggen. Doe alle kranten en bladen in de papierbak zodat er weinig meer rondslingert. Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd en dat heb je nodig als je op vakantie gaat!”

Vraagt de buren om het ook netjes opgeruimd te houden. Dus laat de post en de kranten niet op de deurmat vallen, maar zorg dat het wordt opgepakt en opgeruimd op een afgesproken plek. Dan is je huis ook minder gevoelig voor inbrekers, omdat minder goed zichtbaar is dat je een tijdje niet thuis bent geweest.”

Telefoonnummers noteren op papier
Wat veel mensen lastig vinden is dat de telefoonnummers allemaal in je mobieltje staan tegenwoordig. Ja, handig, maar wat nou als je de telefoon kwijtraakt op vakantie, of hij valt uit of gaat kapot… niemand kent meer een telefoonnummer uit zijn hoofd! Zorg dus dat je de belangrijke telefoonnummers in een agenda of schriftje zet. Dan kun je altijd naar huis bellen als dat nodig is. Het is ook handig om je bestemming door te geven aan familie of vrienden. En laat even weten wanneer je thuiskomt. Niet dat ze met bloemen onthalen wanneer je weer thuis komt, maar het kan toch handig zijn.

Ook je camper inrichten moet je je ook goed voorbereiden, zodat weinig stress de route naar de hangmat in de weg zit. Wij leggen de camper indien mogelijk altijd al uit zo’n 14 dagen voor vertrek. Dan is er tijd voor alle vragen en is de kans dat zaken blijven hangen het grootst. Op de dag van vertrek zijn mensen meestal met andere dingen in hun hoofd bezig.
Wat doen je bij autopech? Je denkt altijd: dat overkomt mij niet. Gelukkig komt het weinig voor, maar het blijft techniek en dat kan stuk. Wachten op de hulpdiensten. Soms is het koud of erg warm. Neem altijd flessen water mee en wat druivensuiker en misschien nog iets te eten. Het geeft veel rust wanneer je weet dat je goed voorbereid ben.

Schoonhouden, óók in de camper.
Wij zouden geen goede verhuurder zijn wanneer ik niet zou beginnen over schoonmaken. Ja, ook je camper moet je schoonhouden. Er ligt een service pakketje in voor de eerste levensbehoeften, maar neem twee dingen extra mee: een spray voor je ramen. Want al die vliegenlijkjes gaan er met de ruitensproeier vaak niet vanaf en het is wel fijn als je goed zicht houdt in de auto. Verder neem ik altijd vochtige handdoekjes mee. Maak af en toe het stuur of het dashboard schoon, of stoelen wanneer de kinderen hebben geknoeid. Ik vind die doekjes een must in de auto!”

Wat je verder nog wat meeneemt op vakantie? ,,Een goed humeur”, dat is echt het allerbelangrijkste en rij niet te grote dagafstanden, dan hou je nog wat van je dag over. Bovendien als je vroeg tussen 11:00 – 13:00 uur op een camping aankomt is de receptie vaak nog open. Veel recepties zijn dicht van 13:00 – 16:00 uur. Bon voyage!