Onze klanten waarderen ons met gemiddeld 4,8 van de 5 sterren!
4.5/5

Milieu stickers, Eco vignetten en tolbadges

Met onze tolbadge vlot door de tolpoortjes!

Landen bezoeken

U kunt met de campers van Holland Campers Wateringen alle landen bezoeken welke op de groene verzekeringskaart staan vermeld. Dit zijn alle landen in West- en Oost Europa.

Lijst met bezoekbare landen

België
Denemarken
Duitsland
Estland
Frankrijk
Griekenland
Groot-Brittannië
Hongarije
Ierland
Italië
Kroatië
Letland
Litouwen
Luxemburg
Nederland
Noorwegen
Oostenrijk
Polen
Portugal
Slovenië
Spanje
Tsjechië
Zweden
Zwitserland
Staat een land dat u wil bezoeken niet in deze lijst, neem dan voor de zekerheid contact met ons op.

Winter-Holland-Campers-kampvuur

Om u een beetje op weg te helpen heeft de NKC voor u landen informatie verzameld welke van belang is wanneer u met de camper door deze landen heen reist. U vindt de informatie op de NKC website onder Landen Informatie

Milieusticker voor Duitsland

Ga je naar Duitsland, dan bof je. Onze campers hebben allemaal de Duitse groene Umwellt sticker. Milieuzones hebben als doel de luchtkwaliteit te bevorderen. Je mag zo’n gebied alleen inrijden wanneer je auto een milieusticker heeft. 

Je hebt overigens géén milieusticker nodig als je op de snelweg blijft. Ga je de snelweg af? Wil je weten waar je een millieusticker nodig hebt in duitsland druk dan op deze link.

Millieusticker-Frankrijk-crit_air

Milieusticker / Eco vignet Frankrijk

Op grond van nieuwe wetgeving (Crit’Air) kunnen Franse steden een milieuzone (Zone à Circulation Restreinte, ZCR) instellen. In een stad, bijvoorbeeld Parijs, mag je alleen de milieuzone in met een geldige milieusticker (vignet Crit’Air). Er zijn ook steden waar je alleen een milieusticker nodig hebt in geval van langdurige luchtvervuiling. Is er geen sprake van extreme luchtvervuiling, dan kun je zonder milieusticker de stad in. Dit is bijvoorbeeld het geval in Lyon. De regels gelden ook voor voertuigen met een buitenlands kenteken. Vanaf 2020 zijn alle Holland Campers met een Crit’Air uitgerust. Bekijk hier waar de millieuzones in Frankrijk zijn.

Overige landen

Voor overige landen kun je je millieustickers en/of snelwegvignetten aanschaffen via de ANWB. Er zijn echter een aantal landen waar je alleen ter plaatse of via een buitenlandse website een vignet kunt aanschaffen. Helaas zijn deze websites vaak niet in het Engels. Het is dan dan gemakkelijker om het ter plaatse te regelen.

In Noorwegen bijvoorbeeld wordt achteraf de tol factuur naar de eigenaar van het kenteken gestuurd. 

Wil je weten of je een speciaal document nodig hebt op jouw vakantiebestemming? Ga naar de ANWB Landeninformatie, kies het land waar je naar toe gaat en je krijgt alle praktische informatie voor onderweg én de kosten voor een eventueel vignet.

Camper op smalle weggetjes

Campers & snelwegvignetten

In welke landen zijn snelwegvignetten verplicht voor campers? Ga je met de camper op vakantie, dan kan het zijn dat je een vignet nodig hebt om te rijden op buitenlandse (snel)wegen. We zetten de belangrijkste landen waar een vignet verplicht is voor u op een rijtje

Informatie over (tol)vignetten in Oostenrijk

  • Voor Oostenrijk heb je keuze uit een vignet met een geldigheid van 10 dagen, of 1 jaar.  Bij de Brenner-, Tauern- en Pyhrsnelweg. En de Arlberg- en Karawankatunnel betaal je extra tol.

Informatie over (tol)vignetten in Zwitserland

  • Een Zwitsers Autobahnvignet is standaard 1 jaar geldig. Er moet kunnen worden aangetoond met een aankoopbewijs dat het vignet gekocht is bij een officieel verkooppunt. Je dient dus altijd een aankoopbewijs bij je te hebben.  Als je geluk hebt heeft iemand eerder dit jaar al een Zwitsers Autobahnvignet op de door jullie gehuurde camper geplakt. Informeer daarnaar bij ons.

Informatie over (tol)vignetten in Slovenie 

  • Het vignet in slovenië is geldig voor een week of een maand en verkrijgbaar bij de tankstations. 

Daarnaast verhuurd Holland Campers ook tolkastjes voor Italië, Frankrijk en Spanje en Portugal, waardoor je 30km/uur door de tolpoortjes kunt blijven rijden, minder oponthoud hebt en achteraf kan betalen. Ook prettig is dat je altijd voor het juiste tarief (tot 3.00m) wordt aangeslagen. We horen vaak dat campers door montage van airco’s of schotelantennes, onterecht een te hoog tarief wordt berekend. Uitgangspunt is namelijk altijd de originele dakhoogte opgegeven door de fabriek en niet de werkelijke hoogte.

Optioneel is de tolwegbadge, waarmee u overal door kunt rijden.

Huurcampers en milieustickers

nze campers zijn allemaal voorzien van groene Duitse milieusticker en met een Franse Crit’ Air sticker uitgerust. Inmiddels zijn er in België, Denemarken, Oostenrijk en Spanje ook milieuzones. Wilt u weten of een milieusticker nodig heeft en waar u deze kunt bestellen, dan kunt u de app van Green-zones.eu raadplegen, welke gratis in zowel in de  Google Play store als de Apple store te downloaden zijn. 

De controlerende instanties in Spanje erkennen inmiddels bij buitenlandse voertuigen ook de Franse en Duitse Milieustickers. 

Alle Holland Campers zijn uitgerust met de schoonste Euro 6 motoren

Op al onze campers zitten de benodigde milieu stickers

tolbadge-bip-en-go

Huurcampers en snelweg vignetten

In Zwitserland is het Autobahnvignet verplicht voor alle autos tot 3500 kilo. Dit vignet is het hele jaar geldig. Dus wanneer iemand voor u al in Zwitserland geweest is en het vignet zit nog op de camper, dan heeft u geluk. 

Wil je een vignet bestellen, dan kan dat eenvoudig via de ANWB website. Volg daarvoor deze link.

De sticker moet aan de binnenzijde van de vooruit aan de bestuurderzijde geplakt worden.

In Oostenrijk heb je een 10-dagen vignet nodig. Deze kan je bij de grensovergangen kopen. Handiger is om deze digitaal te bestellen. Dan hoef je niet in de rij en kan je zo doorrijden bij de grensovergangen. Online bestellen kan je via deze link.

Huurcampers en Tolbadges

Voor Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië  hebben we tolbadges waarmee u met een gangetje van 30 km/uur door de tolpoortjes kunt rijden, nooit teveel tol betaald en een netjes overzichtje van de toltarieven ontvangt en deze achteraf in één keer kunt afrekenen. Deze tolbadge kunt u bijboeken in uw reservering. De kosten bedragen € 20,00 per boeking plus de tolkosten, waar u een keurig overzicht van ontvangt en welke achteraf met u verrekend worden.