Wat kan er wel in Corona-tijd? 

Wij kijken mee u mee wat er wel kan m.b.t.  Corona en of andere onvoorziene omstandigheden ?

De situatie rondom Covid-19 lijkt zich te stabiliseren, maar zal waarschijnlijk niet helemaal weg gaan en er zullen in de toekomst vcergelijkbare situaties zich voordoen. We hebben er nu in ieder geval meer geoefend en en een antwoord op. We houden in dergelijke situaties nauw contact met de daarvoor aangewezen instanties RECRON, BOVAG en RIVM en passen ons beleid steeds op de actuele richtlijnen aan.

Het was voor ons allemaal een vreemde en bijzondere tijd, waarin zaken anders gingen dan voorheen. Inmiddels  kunnen we u goed adviseren inzake een camperreis in Coronatijd.  Wij proberen zo goed mogelijk met deze situatie om te gaan en zoeken samen met onze klanten naar de beste oplossing mocht uw vakantie door externe factoren in het water vallen. Samen komen we hier uit. Hieronder vindt u een overzicht van veel gestelde vragen:

1# Kunnen wij nog op vakantie met de camper?

Bij Holland Campers Wateringen kunt je het hele jaar terecht voor een huurcamper. In Nederland zijn het hele jaar campings open. Daarnaast zijn er ontelbare camperplaatsen! In al onze campers is een douche en toilet aanwezig, zodat u niet afhankelijk bent van het sanitair op campings. Mochten er plannen zijn om naar het buitenland te willen, dan is het handig om een plan B te maken, omdat gebieden soms ineens van groen naar geel, oranje of zelfs rood gaan. Op campings is over algemeen voldoende ruimte en gelden dezelfde landelijke richtlijnen als die u thuis opvolgt.

2# Welke maatregelen hebben wij genomen om de verspreiding van Corona tegen te gaan? 

Op dit moment betekent dit dat ons beleid op de volgende punten is aangepast:

 • Op de zaterdagen zijn wij geopend van 9:00-12:00 uur.
 • Doordeweeks willen we u op afspraak ontvangen, eventueel ook ‘s-avonds.
 • De schoonmaak en hygiëne in het algemeen hebben onze scherpste aandacht en zorg.
 • Onze professionele probiotsche schoonmaakmiddelen hebben zowel een diepte als nawerking en wij maken gebruik van een ozon apparaat dat virussen doodt. 
 • Wij houden gepaste afstand, doen indien noodzakelijk een mondkapje op wanneer wij met u in een camper zijn en hebben een protocol voor ons bedrijf gemaakt.

3# Hoe blijf ik up to date over mijn vakantie? 

Wij volgen de situatie in heel Europa op de voet. Mochten er wijzigingen in onze mogelijkheden optreden, dan communiceren we dit via onze website en social media kanalen. Uw veiligheid staat ten allen tijden voorop.

Wij vertrouwen erop dat we in een sfeer van verdraagzaamheid en vriendelijkheid, zorg voor elkaar kunnen dragen. Daar zetten wij ons met liefde en energie voor in!

Wij hopen dat jullie in deze bizarre tijd, zelf niet ernstig ziek worden en mogelijkheden zien om je roadtrip aan te passen wanneer dat nodig is, zodat je van je campervakantie kan genieten!

 

4# Een Campervoucher voor als het toch niet gaat lukken

Wij hebben een HollandCamper-voucher in het leven geroepen voor onze klanten die vanwege het Coronavirus de camperhuur wilden verzetten. Zij konden later in hetzelfde jaar zonder extra kosten alsnog op vakantie of tegen een bedrag van € 500 de huurperiode één jaar doorschuiven. Deze oplossing is was voor beide partijen acceptabel en is mede opgesteld door HISWA-RECRON, de ondernemersorganisatie voor de watersport en recreatie.

Met de campervoucher kunnen wij onze verplichtingen nakomen, zij het op een later tijdstip.

Inmiddels zijn we bekend met Corona en beschouwen we dit net als een gebroken been of een ander ongeval en passen we vanaf 1 juli 2022 onze normale annuleringsvoorwaarden weer  toe. 

Wilfred van Luijk | Holland Campers Wateringen

Als ik toch mijn campervakantie wil annuleren of omboeken?

 

Kan ik wel annuleren?

Annuleren kan altijd. Indien u vanwege het Coronavirus uw vakantie wilt annuleren, dan is er geen recht op restitutie, tenzij Nederland weer ‘op slot’ wordt gezet door de overheid. Wanneer u wilt annuleren, doet u dat schriftelijk, zoals vermeld in onze voorwaarden. Wij sturen u hiervan een bevestiging met een annuleringskosten berekening, welke u kunt gebruiken om eventueel bij uw verzekeringsmaatschappij in te dienen, indien u een annuleringsverzekering heeft. Dekt uw verzekering de annulering niet (kopie bijvoegen) dan biedt Holland Camper Wateringen u de volgende opties aan.

Mijn Annuleringsverzekering betaald niet uit

Indien je een annuleringsverzekering hebt afgesloten en vanwege de uitbraak van het Coronavirus wil je niet meer op vakantie, dan dien je die vraag bij je verzekeraar neer te leggen. RECRON ziet dit niet als geldige annuleringsreden. Je kan immers wel met de de camper op pad. 

Als je zelf ziek bent, dan kun je een beroep doen op je annuleringsverzekering. Of er dan een vergoeding plaatsvindt, wordt bepaald door jouw verzekeringsmaatschappij.

Indien je geen annuleringsverzekering hebt afgeloten, gaan we proberen de schade voor beide partijen zo beperkt mogelijk te houden. Daarbij wil ik, rechtvaardig en consequent zijn, maar ik moet ook reël blijven. Holland Campers is een jong bedrijf is wat flink geïnvesteerd heeft en nog geen grote buffers heeft kunnen aanleggen.

 

Mag ik omboeken?

U mag tot 6 weken voor vertrek eenmalig kosteloos omboeken naar een andere periode en/of andere camper in hetzelfde seizoen.  Op onze website kunt u de beschikbaarheid vinden. Uiteraard willen wij u daar graag bij helpen. Wanneer u kiest voor een omboeking en het huurbedrag is hoger dan het huurbedrag van de originele reservering, dient u dit verschil bij te betalen. Wanneer het huurbedrag lager is dan de originele reservering dan delen we het verschil.

Het volledige huurbedrag (exclusief de borg) dient dan wel in zijn geheel per omgaande voldaan te worden bij omboeking.

Een omboeking zal minmiaal aan één zijde aansluitend moeten zijn op bestaande reserveringen. Sluit de reservering aan één kant aan dan zal er minimaal 10 dagen vrij moeten zijn aan de andere kant van de reservering, zodat we zoveel mogelijk klanten kunnen helpen met het omboeken van hun reis. Wij willen graag helpen met zoeken naar de beschikbare mogelijkheden.

 

Kan ik na omboeken alsnog annuleren?

Wanneer u voor een omboeking heeft gekozen en u wil of kan door het Coronavirus niet vertrekken, kunt u alsnog annuleren. De annuleringskosten zijn dan  90%. U ontvangt dan het teveel betaalde deel binnen 2 werkdagen retour.

 

Omboeken naar een volgend seizoen of later

Wanneer u wilt omboeken naar een volgend jaar doet dat bij ons financieel gezien het meeste pijn. We hebben deze periode immers voor u vrij gehouden en moeten hem nog maar opnieuwe zien te verkopen. Om de financiële pijn zo eerlijk mogelijk te verdelen willen we voor een bedrag van € 500 per reservering hier aan mee werken. Na omboeking naar volgend jaar dient wel de gehele reissom (excl de borg) per omgaande te worden overgemaakt.

 

Voorwaarden HollandCampers-voucher

De volgende voorwaarden zijn van toepassing:

 1. HollandCampers-voucher wordt uitgegeven ingeval van annulering van gehuurde campers of groepsreizen in verband met het niet kunnen uitvoeren van de verhuur en/of diensten in het kader van het ontstaan van de onvermijdbare en buitengewone omstandigheden ten gevolge van het Corona virus. Zo komen we onze belofte om een onvergetelijke camperreis te maken na, alleen op een later tijdstip
 2. De HollandCampers-voucher kan alleen worden ingewisseld bij Holland Campers Wateringen of Holland Campers Malaga.
 3. De HollandCampers-voucher biedt geen aanspraak op eenzelfde of vergelijkbare prestatie als die met de oorspronke­lijke boeking gemoeid was.
 4. Op de HollandCampers -voucher staat de datum van uitgifte, de geldigheidsduur, de naam van de betreffende camperverhuurder, reserveringsnummer, de naam van de consument duidelijk vermeld.
 5. De HollandCampers-voucher is niet overdraagbaar aan een derde.
 6. Aanpassing van deze regeling kan plaats vinden ingeval de HISWA-RECRON dit nodig acht en/of de overheid haar maatregelen langer laat voortduren.
Wij hebben deze maatregelen met zorg opgesteld, druk- en typefouten voorbehouden.  Opgemaakt 1-4-2020 te Wateringen,  bijgewerkt op 1 juli 2022.

Neem contact op met ons 

Stuur een Whatsapp berichtje!