Ga in april ’24 mee naar Toscane, als de eerste terrassen weer naar buiten gaan.

Een begeleide roadtrip in de mooiste tijd van het jaar naar Italië.

Holland Campers Toscane groepsreis

Een campergroepsreis in vier-en-halve week van Nederland naar Toscane om de eerste voorjaarsdagen op te kunnen snuiven. Ervaar het gemak van een goed organiseerde camper groepsreis met veel ruimte om er een eigen invulling aan te geven. Bij Holland Campers  kun je in april 2024 aanhaken met een prachtige campergroepsreis naar het mooie weer van Toscane, terwijl in Nederland April doet wat hij wil.

Ben je de winter beu en wil je het mooie weer tegemoet. Kan je thuis vier weken gemist worden? De echte actieve camperaar mogen met ons mee, op zoek naar andere culturen. Wij bezoeken plekken waar het massatoerisme zijn intrede nog niet heeft gedaan. Waar je de Toscaanse autheticiteit proeft.

Dankzij onze ervaring en contacten in Italië kunnen we je uitgebreidt informeren over deze begeleide campertrip naar Toscane. Wij zijn uw reisleiders ter plekke en leiden u naar én vertellen over de mooiste plekken. En dat terwijl u de vrijheid houdt om uw dag zelf in te delen.

De roadtrip gaat via Duitsland en Zwitserland naar Canobio (IT). Vervolgens  door Piemonte naar de Middelandse zeekust, via Lucca richting Elba, om daarna via Umbrië weer richting Venetie te rijden. We verlaten Italië weer via Zwitserland om in de Ardennen deze prachtige reis met een kampvuur en een feestelijk dineraf te sluiten.

Gezamenlijke beleving van lokale en de authentieke cultuur, met veel individuele vrijheid en de voordelen van een groep. Je hoeft alleen maar te zorgen dat je fit genoeg bent om het maximale uit deze campertrip te halen.

Wilt u meer informatie over deze 4 weken durende camperreis?

Download hier flyer over de Toscane campertrip in april 2024

De Holland Campers Toscane Camperreis is een fantastische beleving.

Voor wie is deze groepsreis?

Deze groepsreis is bedoeld voor mensen die vrijheid zoeken en de drukte en de warmte van de zomermaanden willen ontlopen. In april is het klimaat in Toscane juist erg prettig, omdat het daar dan al lekker zonnig is en nog niet te warm. Daarbij is het in april veel rustiger dan in de zomermaanden, terwijl alles net open gaat en inmiddels weer frisgroen aan het worden is.

Wij overnachten op goede campings, welke wij voor u hebben uitgezocht en besproken, daarnaast zorgen we voor de benodigde toegangsbewijzen onderweg. U kunt met één tot drie personen met ons mee reizen in een huurcamper. Wij hebben in 14 plaatsen beschikbaar.

Dit is de eerste groepsreis welke in het voorjaar richting Toscane vertrekt waar veel kan maar niets moet!

Het grote voordeel van reizen in een groep blijkt wel wanneer we voor twee of drie dagen willen neerstrijken op een camping die zijn deuren alvast voor ons opent terwijl die eigelijk nog dicht was. Daarnaast is het fijn om op iemand terug te kunnen vallen voor technische ondersteuning en onze ervaring als tripbegeleiders, waarbij wij u maximale vrijheid bieden.

Wanneer en hoelang is deze campergroepsreis?

 

Op zaterdag 30 maart kunt u de camper in Wateringen ophalen om deze op uw gemak thuis te kunnen inrichten. Deze camper groepsreis begint op dinsdag 2 april 2024 net over de Italiaanse grens, achter de Gottharttunnel en duurt ruim 4 weken tot donderdag 2 mei.

 

Hoe is de Camperreis ingedeeld?

Van de 32 dagen zijn er 5 wat langere reisdagen om een beetje op te schieten in Frankrijk, want we willen snel naar het mooie weer en na afloop vlot naar huis.  Er zijn 9 korte reisdagen en 18 staydays, dagen waarop we een stadje of dorpje bezoeken of waarop we een activiteit kunnen doen. De reisdagen zijn niet te lang, zodat u onderweg voldoende tijd heeft om te stoppen bij mooie of interessante plekken, waar u fijn kunt wandelen, fietsen, een bakkie kan doen of kunt lunchen. Wel gaan we in het begin en eind van de trip wat vlotter door Duitsland en Zwitserland m sneller in het goede weer terecht te komen.

 

Wat maakt deze campertrip naar Toscane speciaal?

U heeft tijdens deze roadtrip de beschikking over een prachtige camper met automaat, airco, stevige fietsendrager, grote luifel en een complete inventaris. Tegen laagseizoentarief kunt u mee met een groepscamperreis langs de mooiste routes door Italië. We rijden acceptable dagafstanden en overnachten alleen op goede campings. Niet iedereen is het Italiaans machtig. Dat maakt dat onze medereizigers het als prettig ervaren dat veel zaken al voor u geregeld en/of besproken zijn. Hierdoor houdt u veel tijd over om leuke dingen te doen en te beleven. U zult veel vrijheid ervaren. Zo kan u zelf bepalen of u vroeg of laat vertrekt, vaak of weinig stopt onderweg, zelf uw eten verzorgt of gaat uiteten.

Wat is inclusief?

 • Camperhuur
 • Complete inventaris + tv
 • Reisbegeleiding
 • Alle km’s vrij
 • All-risk verzekering met repatriëring
 • Fietstocht naar Elba

Wat is exclusief?

 • Diesel en Adblue
 • Tol (we rijden zo weinig mogelijk over de tolwegen)
 • Maaltijden
 • Excursies & entreegelden
 • Toscaanse kookworkshop
 • Overnachtingskosten + toeristenbelasting (Zoveel mogelijk op campings)
 • Reis- en annuleringsverzekering

 

Camperhuur 32 dagen € 3.200-3.500
Inventaris compleetinbegrepen
Service kosten, Nederlandse camper uitleg +beschrijving€ 47.50
All- Risk verzekering Eigen risico € 1.000Inbegrepen
Borg€ 1.000
Bedlinnen, dekbedden en kussens € 9,50/set
Camper Schoonmaak binnen-en buitenzijde€ 125
OPTIONEEL
Huurfiets elektrisch€ 9,00/dag
Omvormer om laptops/telefoons op te laden en koffie te zetten onderweg€ 75 hele reis / € 30 halve reis
Achteruitrijcamera + navigatie met alle campings en camperplaatsen en lxbxh instelling
€ 75 hele reis / € 30 halve reis
Eigen camper mee of elders een camper gehuurd€ 115 / week voor de reisbegeleiding

Meer info over deze groepsreis naar Toscane?


  Stuur een Whatsapp berichtje!