Vrijheid in Coronatijd

 

Vertrouwd adres

Een luxe camper huren doe je het liefst in de buurt en op een vertrouwd adres. Het voelt goed om te weten wie er aan de touwtjes trekt in een bedrijf waar je zaken mee wilt doen. Bij Holland Campers

Wateringen huur je nieuwe of jong gebruikte campers. Allemaal Fiat’s met automaat. Niet voor niets worden 75% van alle campers op een Fiat chassis met een Fiat motor gebouwd. Die Italianen hebben een proven concept dat het goed doet in de bergen, zelfs met automaat en een prima kwaliteit/gewichts verhouding in relatie tot de prijs. Lichter bouwen kan wel, maar komt de levensduur en de veiligheid niet ten goede. Zwaarder bouwen maakt het onnodig duurder en gaat ten koste van het laadvermogen. 

 

In de buurt

Daarnaast is het praktisch om in de buurt een camper op te halen, mee naar huis te nemen op deze op je gemak in te richten. Zaken die al in het camperinventaris zitten kan je thuis laten, zaken die je graag op je trip bij je hebt kan je er alsnog inzetten.  (Pas wel op. Bij een 4 persoonscamper heb je meestal maar 400 kilo laadvermogen. Ook bij een tweepersoonscamper zit je zo aan de 3.500 kilo)

Er was nog geen camperverhuurder in het Westland, dus heb ik mij bewust bij Caravanstalling van Vliet aan de Middenweg in Wateringen gevestigd. Hier trof ik een goed geoutilleerde werkplaats aan met hoog gekwalificeerde medewerkers met vooral veel kennis. Een magazijn met veel reserve onderdelen en een wasstraat.

 

Westlanders onder elkaar.

Ons kent ons. Van wie ben jij er eentje. Opgegroeid in een ’s-Gravenzands tuindersgezin. Mijn vader Cees van Luijk, uit Poeldijk heeft van 1958 tot 1986 aan de Staelduinlaan getuind.  Veel te vroeg overleden, en heb het bedrijf voortgezet en daar tot 1997 Courgettes geteeld. Uiteindelijk de tuin verkocht omdat deze te klein was om levensvatbaar te blijven tuinen.  In 1998 de overstap gemaakt naar toerisme. Eerst drie jaar in Noord-Brabant, daarna twintig jaar als mede-eigenaar bij Standpark Vlugtenburg in ’s-Gravenzande, waar nu onze schoonzoon de directie voert. Met de opgedane kennis in het toerisme in 2019 in Wateringen begonnen met een camperverhuurbedrijf.

 

Unique selling point

Het grootste verschil is dat ik van inkomend naar uitgaand toerisme verschoven ben. Uiteraard heb ik wel zo goed mogelijk geluisterd naar de gasten welke de laatste jaren in steeds grotere getalen met een camper naar Vlugtenburg kwamen. Sommige voor één nacht, meestal voor enkele dagen of een weekje strandvakantie.

Waar heb je de camper gehuurd, waarom bij die verhuurder? Waarom dit type camper? Wat vond je dat er goed ging en wat kan beter?

Kortom, hier kwam ik erachter dat mensen graag een camper in de buurt bij een professioneel geleid verhuurbedrijf huren. Dat Fiat’s te boek stonden als betrouwbaar, dat ik géén dwarsbedden of alkoof campers wilde verhuren. Dat ze allemaal met een automaat, een satellietschotel, airco en fietsendrager en achteruitrijcamera uitgevoerd zouden worden. Verder kwam ik erachter dat mensen zelf willen bepalen op welke dag van de week ze willen vertrekken en thuiskomen. En nog belangrijker, dat ze de camper dan ook de hele dag hebben. Dus bij ons mag je een huurcamper al om 8:00uur ’s-Morgens komen ophalen en hoeft deze pas om 18:00 uur op de thuiskomst dag ingeleverd te worden.

 

Uitgebreide uitleg

Veel van onze klanten gaan voor het eerst met een camper op pad. Wij sturen een maand voor vertrek altijd een mailtje om te melden wanneer de camper thuis is en nodigen de klanten vervolgens uit langs te komen voor een uitleg van de camper. Uieraard doen we dan ook nog even een proefritje in de omgeving om mensen het gevoel te geven dat je met een camper eigenlijk best ook op smalle weggetjes kan rijden. Die zijn tenslotte het leukste.

Adria Compact 2020 Plus SL
Camper kraampje pompoenen Nederlandse vlag

Camper trainingen

Voor mensen die daar prijs opstellen hebben ook campertrainingen en camperkennismakingstrips. De campertrainingen worden gegeven door ervaren campertrainers, welke een hele dag met een groep aan de gang gaan. Eerst natuurlijk een stukkie theorie en de belangrijkste verkeersborden voor campers. Na de koffie gaan we op een afgesloten terrein even wat oefenen om de breedte van de camper te kunnen inschatten en te wennen aan een andere auto en een andere zit. Na de lunch gaan we altijd een toer door het Westland maken om op een groot parkeerterrein wat slalom oefeningen en achteruit inparkeer oefeningen te doen. Om 16:00 zijn we weer terug en sluiten we de dag meestal met een drankje, een certificaat en een grote smile af. Het ijs is dan meestal gebroken en de voorpret kan beginnen.

Individuele trainingen doen we uiteraard ook. Dit kan het hele jaar door op afspraak. Daar trekken we dan een ochtend of een middag voor uit.

 

Camperkennismakingstrips

Zowel in het voor als najaar organiseren wij camperkennismakingsreizen. Je gaat dan met groepje van 6-12 campers en een tripbegeleider enkele dagen of een week op pad. De overnachtingen zijn al geregeld. Technische ondersteuning is tijdens de trip altijd in de buurt. Er is tijdens deze trips altijd veel ruimte en tijd om zaken uit te leggen en/of te oefenen.

 

  • Paasweekend 2-5 april (4 dagen)
    • Deze trip heeft een hoog Pippi langkous gehalte. “ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan” Deze trip gaat richting Groningen en heeft een aantal leuke verrassende plekken en activiteiten in zich.
  • Voorjaar 7-14 april (7 dagen)
    • Een trip van één week waarbij je Friesland even op een hele andere manier leert zien. Begeleid door een ervaren stel camperaars welke eerder ook al NKC reizen hebben begeleid.

 

Camperreis Andalusië

Voor wie echt de tijd heeft en wat verder wil dan de Benelux organiseren we ook nog een vijfweekse trip in het najaar naar Andalusië. Normaal kom je met een huurcamper nooit zo ver, maar omdat je in het najaar voor hetzelfde geld een wat langere periode een camper kan huren en omdat oktober echt de mooiste periode is in Spanje is dit een ideale combinatie. Als je dan ook nog weet dat we deze reis afsluiten bij Lex Thoen z’n boerderij in de Morvan, dan kan je rekenen opeen klapstuk. 

 

Neem contact op met ons

Stuur een Whatsapp berichtje!